Futni jó?

2011.12.28. 11:04 :: AnDreA

Nem, nem azért kezdtem el futni, mert fogyni akartam. Azért kezdtem el futni, mert a futásnál utálatosabb dolgot a világon nem tudtam elképzelni. Mindig arra gondoltam, hogy ki az a hülye, aki csak úgy fut sok-sok kilométert. Ezen csoportba tartozott apu is és egy nagyon jó barátnőm is - az utóbbit meg tudtam indokolni a fogyással, de igazándiból számomra nem volt elég indok ez sem. Szimplán és egyszerűen azt gondoltam, futni annyit kell, hogy a labdával te legyél a leggyorsabb a pályán.
Ha már futás: kizárólag rövid táv és semmi más. És azt veszett gyorsan. A kézilabda és kosáredzéseken rendszeresen én voltam a leggyorsabb a gyilkos futásoknál. (Negyedpálya vissza, félpálya vissza, háromnegyed pálya vissza, és a végéig). Muszáj volt, mert aki a végén végzett ezeknek a futásoknak, az mehetett róni a hosszú köröket a focipálya körül. Na én ezt nem és nem és nem. (most ha belegondolok, lehet én is futottam annyit, mint a többiek, csak éppen csupa gyors szakasszal) 

Aztán egyszercsak úgy éreztem, hogy el kell kezdjek futni, mert egy csomóan szeretik, én meg nagyon-nagyon-nagyon utálom, de biztosan van benne valami jó. Akkoriban szükségem volt arra, hogy kilépjek a komfortzónámból, amire kiváló megoldásnak tűnt, hogy olyasmit csináljak, amit utálok. Egyéb verzióként a tériszonyomból kifolyólag a bungee jumping vagy az ejtőernyőzés jöhetett volna szóba, de ezekről nagyon gyorsan letettem. Azért elolvastam egy edzéstervet, biztos, ami biztos :) Kb. 3 hét alatt túljutottam a 12 hetes terv 2/3-án - és aztán jött egy női futás 3,2 km-re, majd az a már említett K&H maratonváltó.

Bár - edzés közben, de versenyeken is vannak olyan pillanatok, amikor úgy érzem nem vagyok normális, hogy ezt csinálom, hiszen ebben semmi jó nincs, messze a vége, lassú vagyok blablabla. Aztán elérem a célom, és tudom, hogy megint és újra el fogok indulni :) Közben rájöttem, hogy futni jó.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fusscsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr683501445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2011.12.28. 11:24:34

Azért kezdtél el futni, mert futni rossz? Valamiért magadat akartad szívatni? Vezeklés? :)

AnDreA 2011.12.28. 11:31:12

Nem szivatni :) Inkább legyőzni önmagamat.
Ha valaki azért utálja a vizet, mert nem tud úszni, akkor meg kell tanulnia. És úszni tanulni kizárólag vízben lehet, szárazföldön nem :)

Mottó

"It's very hard in the beginning to understand that the whole idea is not to beat the other runners. Eventually you learn that the competition is against the little voice inside you that wants you to quit." - George A. Sheehan

Friss topikok

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása